Viisi vinkkiä itsensä johtamiseen ja oman työn suunnitteluun

touko 15, 2023 | Blogikirjoitukset

Toinen kvartaali on nyt puolivälissä ja kesälomat kohta edessä. Juuri nyt on hyvä hetki arvioida sitä, mitä pitäisi vielä tehdä ennen kesälomien alkamista, ja miten tämä tavoite saavutetaan!

Mikäli kuluvan vuoden tavoitteet tavoitteiden pilkkominen kvartaali- ja kuukausitason tavoitteiksi on jäänyt tekemättä, on nyt hyvä aika palata aiheeseen ja varmistaa, mitä vielä pitäisi tehdä ennen kesälomalle jääntiä.

Tässä avuksi viisi vinkkiä itsensä johtamisen ja oman työn suunnitteluun.

1.Tee oman työn suunnittelua viikko, kolme viikkoa ja kolme kuukautta eteenpäin. Kolmen kuukauden aikajänteen huomiointi pitää tietoisena siitä, mitä asioita pitäisi jo nyt huomioida, jotta seuraava kvartaalin tavoitteet on saavutettavissa. Kolmen viikon työn suunnittelulla pyritään ennakoimaan ja välttämään viimeisen illan ihmeiden tarve. Ensi viikon työ suunnittelua on sen varmistamista, että ensi viikolla tehdään juuri tärkeimpiä asioita.

Kirjaa itsellesi, vaikka sähköiseen kalenteriin viikon tärkeimmät tavoitteet. Tavoitteiden visualisointi toistuvasti näkyvään muotoon parantaa niiden toteutumisen todennäköisyyttä huimasti.

2.  Hyödynnä omat parhaat tunnit. Ole tietoinen siitä, milloin oma energiasi on parhaimmillaan. Osalla tämä hetki on heti aamulla, osalla aamupäivällä, osalla iltapäivällä ja pienellä osalla myös illalla. Hyödynnä parhaat tunnit mahdollisuuksien mukaan vaikeimpien vuorovaikutustilanteiden tai hankalimpien ongelma- tai asiakokonaisuuksia ratkaisuun.

3. Niputa saman tyyppisiä asioita. Niputtamalla saman tyyppisiä asioita, kuten hyväksyntöjä, raporttien läpikäyntejä tai tarkastuksia, tehostat omaa ajankäyttöä.

4. Käytä lounaan jälkeinen hetki rutiininomaisten asioiden tekemiseen, näin hyödynnät parhaiten lounaan jälkeisen matalaenergisen hetken.

5. Varaa aikaa oman työn suunnitteluun ja pidät tästä ajasta kiinni. Oman työn suunnittelu mahdollistaa tärkeimpien prioriteettien kirkkaana pitämisen, niiden edistämisen ja omien viikkojen ja päivien suunnittelun niin, että työ on tekeminen edistää tavoitteiden saavuttamista.

#itsensäjohtaminen #itsensajohtaminen #johtaminen #ajankäyttö #ajankaytto