Uusi esihenkilö aloittamassa, mistä apua?

marras 7, 2022 | Ajankohtaista

Uuden esihenkilön valmennus voidaan toteuttaa yksilöllisenä, parivalmennuksena tai pienryhmämuotoisesti. Erityisen hyviä kokemuksia on saatu parivalmennuksesta. Parivalmennuksessa kaksi uutta esihenkilöä osallistuu yhdessä valmennukseen. He voivat olla organisaation sisältä tehtävään edenneitä tai organisaation ulkopuolelta tulleita. Parivalmennuksen myötä heistä rakentuu myös sparrauspari jatkon johtamistyön tueksi.

Yksilöllinen tai parivalmennus koostuu kuudesta valmennuskerrasta, kukin näistä kerroista on pituudeltaan 1,5 tuntia. Valmennuskertoja pidetään noin kerran kuukaudessa, näin valmennuksen prosessimaisuus tukee osaamisen kehittymistä. Sisältöaiheet ratkaistaan yhdessä osallistujien ja heidän esihenkilöiden kanssa. Valmentajana suosittelen uuden esihenkilön valmennukseen aina ainakin seuraavia teemoja:

  • esihenkilön rooli ja vastuut ja työnjohto-oikeus
  • tavoitteiden asettaminen ja etenemisen seuranta
  • palaute ja puheeksiotto
  • erilaiset ihmiset

Muita suosittuja teemoja ovat mm. onnistunut muutosten toteutus, muutoskyvykkyys ja muutoksissa jaksaminen, rekrytointi ja perehdytys.

Onko teillä aloittamassa uusi esihenkilö? Tai onko keväällä aloittaneille vieläkin löytymättä oikea valmennus? Ota yhteyttä niin katsotaan löytyykö tästä ratkaisu teille!

Minna

email if.ne1696034878nolav1696034878cc@an1696034878nim1696034878

phone 050 5402 530