Valitse sivu

Vinkit hyvään lomanaloitukseen

heinä 2, 2021 | Blogikirjoitukset

Lomat ovat jo käynnissä tai juuri alkamassa. Miten varmistaa hyvä loma? Miten laskeutua lomaa ja toisaalta varmistaa hyvä lomalta paluu? Näillä vinkeillä varmistat hyvän loman.

 

  1. Ole realistinen ennen lomaa tehtävien asioiden suhteen. Maailma ei tälläkään kertaat tule valmiiksi. Varmista, että viimeiset päivät eivät ole ihan täyteentungettuja back-to-back palavereilla vaan pystyt ”laskeutumaan” lomaan.
  2. Suunnittele loman jälkeiset viikot kuten ne olisivat seuraavat työviikkosi. Näin tuet sitä, että viimeiset lomapäivät pystyt lomailemaan, kun “työt on jo suunniteltu”. Kalenteroi myös ensimmäiset lomanjälkeiset työpäivät hieman kevyemmiksi ja varaa niihin aikaa loman aikana kertyneiden asioiden hoitoon.
  3. Dokumentoi, dokumentoi, dokumentoi! Kirjaa itsellesi ylös eri asioiden tilanne ja se, mitä niissä tulee seuraavaksi tehdä. Näin sinun ei tarvitse kuormittaa muistiasi näillä asioilla loman aikana. Ja toisaalta lomalta paluu onnistuu paremmin, kun voit dokumentoinnista palauttaa mieleesi kunkin asian tilan. Kirjaa tarvittaessa myös salasanat turvalliseen paikkaan.

 

Bonusvinkki vielä sinulle, joka joudut lukemaan sähköposteja tai tekemään hyväksyntöjä loman aikaan. Sovi itsesi kanssa näille aika, pidä kiinni tästä ja laita työvälineet pois, kun olet tarvittavat asiat hoitanut. Jos sinun on oltava tavoitettavissa, sovin myös tästä käytännöt sinua tarvitsevien ihmisten kanssa. ”Tarvittaessa minut tavoittaa puhelimella tai tekstiviestillä” on hyvä toimintatapa, joka mahdollistaa sinulle irtautumisen sähköpostista. Ota myös sähköpostin automaattipäivitykset pois päältä, tällöin kasvava lukemattomien viestien lukumäärä ei kuormita sinua.

 

Ja muista, että loma ei ole suoritus. Loma on mahdollisuus ottaa rennosti, ja myös olla tekemättä. Kuuntele itseäsi ja pyri tarjoamaan omalle mielelle ja keholle mahdollisuus lepoon ja palautumiseen.

Hyvää lomaa!